Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Έσβησε η φωτιά στη Θάσο - Στάχτη πάνω από 5 χιλιάδες στρέμματα.



Κατασβέστηκε η φωτιά που είχε ξεσπάσει το μεσημέρι της Παρασκευής σε δασική έκταση κοντά στον ορεινό οικισμό Καλλιράχη, στο νησί της Θάσου.
-Το τελευταίο μέτωπο τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο χθες αργά το απόγευμα από τις πολυάριθμες χερσαίες δυνάμεις που επιχειρούν στο νησί.
-Για δύο συνεχόμενες μέρες η καταστροφική πυρκαγιά έκαψε περισσότερα από πέντε χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους και θαμνώδων εκτάσεων, ξυπνώντας στους κατοίκους του νησιού εφιαλτικές μνήμες από τις μεγάλες πυρκαγιές του 1985 και του 1989 που τότε είχαν καταστρέψει ένα πολύ μεγάλο μέρος από τον δασικό πλούτο του νησιού.
-Στο νησί παραμένουν ακόμα ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες με τη συνδρομή του στρατού, της Υπηρεσίας Πολιτιστικής Προστασίας και του δήμου βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή.
-Από νωρίς σήμερα το πρωί χερσαίες δυνάμεις ελέγχουν λεπτομερώς τις καμένες εκτάσεις και περιφρουρούν ολόκληρη την περιοχή που επλήγη από τη φωτιά, ενώ με τη βοήθεια σκαπτικών μηχανημάτων ανοίγονται όλο και περισσότερες προσβάσεις. Στόχος είναι να αποφευχθεί ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων λόγω των ισχυρών ανέμων και των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στο νησί.
-Όπως τονίζει μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο δήμαρχος του νησιού Κώστας Χατζηεμμανουήλ, η κινητοποίηση φορέων, υπηρεσιών, στρατού και του απλού κόσμου ήταν πολύ μεγάλη και συντέλεσε ώστε να μην επικρατήσει πανικός και να βοηθηθεί το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης για την κατάσβεση της φωτιάς.
http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: