Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Νεκρός σε συμπλοκή με αστυνομικούς ο Αλβανός δραπέτης Μαριάν Κόλα, ένας αστυνομικός τραυματίστηκε.

Μαριάν Κόλα


-Νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών έπεσε τα ξημερώματα, μετά από άγρια συμπλοκή, στα βουνά του Σουλίου, ο Αλβανός κακοποιός Μαριάν Κόλα ενώ κατόρθωσε να ξεφύγει ο συνεργός του, Ιλίρ Κούπα.
-Η συμπλοκή με τους Αλβανούς κακοποιούς στην οποία σκοτώθηκε σήμερα τα ξημερώματα ο Μαριάν Κόλα έγινε λίγο έξω από το χωριό Βροσύνα, στη συμβολή του Καλαμά με τον Ζαλογγοπόταμο.

-Στο σημείο αυτό είχαν χαθεί τα ίχνη των δύο καταζητούμενων δραπετών πριν από 15 ημέρες.
-Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ήταν οπλισμένοι και τους αντιμετώπισαν οι άνδρες των ΕΚΑΜ, οι οποίοι παρέμεναν στην περιοχή καθώς υπήρχε η βεβαιότητα ότι οι επικίνδυνοι Αλβανοί δραπέτες δεν είχαν κατορθώσει να περάσουν τον ποταμό Καλαμά και να διαφύγουν στην πατρίδα τους.
-Ο αστυνομικός που τραυματίστηκε στη συμπλοκή είναι άνδρας των ΕΚΑΜ και φέρει διαμπερές τραύμα στην κνήμη.
Όπως αναφέρει το "Ράδιο Ηγουμενίτσα", οι δύο Αλβανοί δραπέτες, φαίνεται ότι κρύβονταν επί δεκαπέντε ημέρες σε κάποιο σπίτι της περιοχής. Ασφαλές καταφύγιο που είναι θέμα χρόνου να εντοπιστεί.
-Τα ξημερώματα θεώρησαν ότι τους ευνοούν οι καιρικές συνθήκες. Επικρατούσε πυκνή ομίχλη γεγονός που έκανε αδύνατο τον εντοπισμό τους από τις θερμικές κάμερες.
Όμως έπεσαν πάνω στην ενέδρα των αστυνομικών. Κι ακολούθησε πραγματική μάχη.
-Η Αστυνομία είναι πλέον απολύτως βέβαιη, από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της, ότι οι δύο Αλβανοί κακοποιοί, είχαν συνεργούς στην περιοχή.
 

Σε εξέλιξη γιγαντιαία επιχείρηση για τον εντοπισμό του Ιλίρ Κούπα που ενδέχεται να έχει τραυματιστεί 
-Αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του Αλβανού δραπέτη Ιλίρ Κούπα, ο οποίος φέρεται να ήταν μαζί με τον Μαριάν Κόλα.
-Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, ο δραπέτης είναι πιθανόν να έχει τραυματιστεί.
-Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στον νεκρό Μαριάν Κόλα, πέραν από το Καλάσνικοφ, βρέθηκαν μία χειροβομβίδα στην τσέπη του και ένα σακίδιο με γεμιστήρες, χειροβομβίδες αλλά και μαγειρεμένα φαγητά. Η εμφάνισή του τους οδηγεί στο συμπέρασμα ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες οι δραπέτες δεν κρύβονταν στο δάσος αλλά είχαν βρει καταφύγιο σε κάποιο σπίτι.

 
Ιλίρ Κούπα
-Οι άνδρες των ΕΚΑΜ τους εντόπισαν μετά τις 4 τα ξημερώματα να κινούνται πεζή κοντά στο ποτάμι, έξω από το χωριό Βροσύνα προκειμένου να διαφύγουν στην Αλβανία.
-Ο νεκρός κακοποιός βρίσκεται ακόμα στο σημείο της εμπλοκής με τους αστυνομικούς ενώ αυτή την ώρα μεταβαίνει ο καθηγητης Ιατροδικαστικής κ. Βουγιουκλάκης.

Εκτός κινδύνου ο αστυνομικός
-O άνδρας των ΕΚΑΜ διακομίστηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Χατζηκώστα των Ιωαννίνων και βρίσκεται εκτός κινδύνου. Έχει υποστεί υπερκονδύλιο κάταγμα και πριν από λίγα λεπτά εισήχθη στο χειρουργείο.
-Οι γιατροί που τον χειρουργούν έχουν μείνει έκπληκτοι από τον τρόπο που η σφαίρα τρύπησε το γόνατό του χωρίς όμως έχει κοπεί κάποιο νεύρο που θα του δημιουργούσε μόνιμα κινητικά προβλήματα.
-Ήταν πραγματικά τυχερός ο 26χρονος αστυνομικός μέσα στην ατυχία του.
-Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο εβδομάδες οι δύο Αλβανοί δραπέτες των φυλακών είχαν φθάσει μέχρι την περιοχή του Σουλίου, αφού προηγουμένως είχαν κλέψει τρία αυτοκίνητα. Όμως, δεν κατόρθωσαν να περάσουν στην Αλβανία, καθώς είχε στενέψει γύρω τους ο αστυνομικός κλοιός.
http://news247.gr/eidiseis

Δεν υπάρχουν σχόλια: