Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Η Δράμα γιόρτασε την 100-ή επέτειο της απελευθέρωσής της από τον Τουρκικό και Βουλγαρικό ζυγό.

Tην 1η Ιουλίου εόρτασε η πόλη της Δράμας την εκατοστή επέτειο των Ελευθερίων της από τον οθωμανικό ζυγό και την πρώτη βουλγαρική κατοχή.
  -Το πρωί της Δευτέρας 1ης Ιουλίου εψάλη ο όρθρος στον Ιερό Μητροπολιτικό ναό Εισοδίων της Θεοτόκου μετά το πέρας του οποίου τελέσθηκαν τα θυρανοίξια του ιστορικού παλαιού Μητροπολιτικού ναού που εκ βάθρων ανακαινίσθηκε και στη συνέχεια τελέσθηκε πολυαρχιερατική Θεία λειτουργία ιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Τρίκκης και Σταγών κ. Αλεξίου, Καστορίας κ. Σεραφείμ, Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεοκλήτου, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα και του Ποιμενάρχου μας κ. Παύλου.
-Μετά το πέρας της Θείας λειτουργίας τελέσθηκε το μνημόσυνον του αοιδίμου Μητροπολίτου Δράμας κυρού Αγαθαγγέλου Β΄ του Μάγνητος.
-Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παύλος ομίλησε καταλλήλως διά την επέτειο, ευχαρίστησε τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς για την παρουσία τους τις ημέρες αυτές στην πόλη μας καθώς και όσους συνετέλεσαν στην ανακαίνιση του ιερού ναού, ευχόμενος και προτρέποντας τους ευσεβείς χριστιανούς όπως εν δοξολογία του ονόματος του Κυρίου και της Υπερμάχου στρατηγού του Γένους μας φανούμε άξιοι διαχειρισταί του μεγάλου δώρου της ελευθερίας.
-Το απόγευμα σχηματίσθηκε μεγαλοπρεπής πομπή εις ανάμνηση της εισόδου του ελληνικού στρατού στην πόλη της Δράμας που διήλθε από το Μητροπολιτικό μέγαρο, και στην οποία συμπεριελήφθηκε ο ιερός κλήρος της πόλεως με τον Μητροπολίτη κ. Παύλο.
-Η πομπή κατευθύνθηκε στον παλαιό Μητροπολιτικό ναό όπου εψάλη η Δοξολογία και κατέληξε στην κεντρική πλατεία της πόλεως όπου πραγματοποιήθηκε λαμπρή εκδήλωση από τα πολιτιστικά σωματεία της πόλεως.




http://www.agioritikovima.gr/mitropoleis/24323-ekatoti-epetei

Δεν υπάρχουν σχόλια: