Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Ημερίδα για την κερασιά από τον Ε.Λ.Γ.Ο. «Δήμητρα» στην Δράμα.



-Για τις δυνατότητες και προοπτικές μιας νέας μεθόδου παραγωγής, της μονόκλωνης διαμόρφωσης των δένδρων κερασιάς, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν όσοι αγρότες το επιθυμούν, σε σχετική ενημερωτική ημερίδα που διοργανώνει ο ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ», σε συνεργασία με την Δνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής ΠΕ Δράμας και την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Δράμας, στη Δράμα στις 22 Φεβρουαρίου 2013.

-Η ημερίδα με θέμα «Μια καινοτόμος και συμφέρουσα δενδροκομική επιλογή: Το μονόκλωνο γραμμικό σύστημα διαμόρφωσης των δένδρων κερασιάς. Πλεονεκτήματα του συστήματος-Οικονομικά αποτελέσματα», θα διεξαχθεί την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου στις 10.30 π.μ. στην κεντρική αίθουσα διαλέξεων - προβολών του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας (πρώην ΚΕΓΕ - 5ο χλμ. Δράμας-Θεσ/νίκης).
-Το νέο σύστημα της μονόκλωνης διαμόρφωσης των δένδρων κερασιάς δίνει γρηγορότερα εισόδημα στον παραγωγό και διατηρεί την ζώνη καρποφορίας κοντά στον κεντρικό άξονα του δένδρου, με αποτέλεσμα την εύκολη και χαμηλού κόστους συγκομιδή, την βελτίωση του παραγόμενου προϊόντος και την αύξηση του αγροτικού εισοδήματος.
-Στο πρώτο μέρος της ημερίδας θα γίνει αναφορά στην κερασοκαλλιέργεια στην Ελλάδα, τις καλλιεργούμενες ποικιλίες και θα παρουσιαστεί το Μονόκλωνο γραμμικό σύστημα διαμόρφωσης των δένδρων κερασιάς (Προϋποθέσεις – Εγκατάσταση – Διαμόρφωση των δένδρων).
-Το δεύτερο μέρος είναι αφιερωμένο στην Ολοκληρωμένη Φυτοπροστασία και Λίπανση της κερασιάς.
Ομιλητές στην ημερίδα θα είναι οι κ.κ. Καζατζής Κωνσταντίνος, τεχν. γεωπόνος του Ινστιτούτου Φυλλοβόλων Δένδρων Νάουσας και Συμεών Σ. Μαρνασίδης, Γεωπόνος (MSc) Δ.Α.Ο.Κ. της Π.Ε. Πέλλας.
-Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να απευθυνθούν για περισσότερες πληροφορίες στο Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας στο τηλέφωνο 25210-58175.
 http://www.agronews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: