Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Ημερίδα για την ποικιλία μήλων KIKU

Η καλλιέργεια της μηλιάς KIKU. Οικονομικά αποτελέσματα, δυνατότητες και προοπτικές
-Για τις δυνατότητες της καλλιέργειας μιας νέας ποικιλίας μήλων, των  Fuji KIKU, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν όσοι αγρότες το επιθυμούν, σε σχετική ενημερωτική ημερίδα που διοργανώνει ο  Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α. «ΔΗΜΗΤΡΑ» στο Κ. Νευροκόπι Ν. Δράμας, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Δράμας και τον Δήμο Κ. Νευροκοπίου.
-Η ημερίδα με θέμα «Η καλλιέργεια της μηλιάς KIKU. Οικονομικά αποτελέσματα, δυνατότητες και προοπτικές» θα διεξαχθεί  την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου ε.ε. στις  10.30 π.μ. στο Αμφιθέατρο του Δήμου Κ. Νευροκοπίου.
-Η καλλιέργεια της συγκεκριμένης ποικιλίας μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην αύξηση  του αγροτικού εισοδήματος, καθώς τα μήλα αυτά λόγω των γευστικών ιδιοτήτων τους, την ιδιαίτερα τραγανή σάρκα τους, την ένταση του κόκκινου χρώματος, την αντοχή τους στο ράφι και την μοναδική γλυκύτητά τους, σε συνδυασμό με την κατοχύρωση της συμβολαιακής παραγωγής, αποφέρουν υψηλές τιμές στον παραγωγό.
-Ομιλητής στην ημερίδα θα είναι ο κ. Πουλτσίδης Γεώργιος, τεχνολόγος-γεωπόνος, ειδικός Δενδροκομίας (Νάουσα).
-Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να απευθυνθούν για περισσότερες πληροφορίες στο Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας στο τηλέφωνο 25210-58175 και στον Δήμο Κ. Νευροκοπίου στο τηλέφωνο 25230-23335.
Πηγή: www.e-geoponoi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: