Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Απόφαση Αστυνομικού Διευθυντή Δράμας για την Καθαρά Δευτέρα

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΡΑΜΑΣ
Έχοντας υπόψη:
1.-Τις διατάξεις του άρθρου 52 παρ.2 του Ν.2696/99 ‘’ Περί Κώδικος Οδικής Κυκλοφορίας’’ .
2.-Την υπ΄αριθ. 1002/5/32 από 28-02-2011 αναφορά-πρόταση του Τμήματος Τροχαίας Δράμας και αποσκοπούντες στην πρόληψη ατυχημάτων και της εξασφάλισης ομαλής και ανέτου κυκλοφορίας των ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης επιβατικών αυτοκινήτων και αστικών λεωφορείων στη δημοτική οδό Δράμας – Κορυλόβου , κατά την 07-03-2011 ημέρα της ‘’ Καθαράς Δευτέρας ‘’ .
Α π ο φ α σ ί ζ ο υ μ ε...
1.- Απαγορεύουμε την κυκλοφορία των γεωργικών ελκυστήρων και των φορτηγών αυτ/των μικτού βάρους άνω των 3.500 χιλ/μων ,από την 06:30΄ώρα έως την 18:00΄ ώρα της 07-03-2011 ημέρα της ‘’ Καθαράς Δευτέρας ‘’ στη Δημοτική οδό Δράμας-Κορυλόβου από τη διασταύρωσή της με την Επαρχιακή οδό Δράμας-Μοναστηρακίου, μέχρι τον χώρο πέριξ του περιπτέρου του Φυσιολατρικού Ομίλου Δράμας.
2.- Επίσης απαγορεύουμε την κάθοδο όλων των οχημάτων από τον Κορύλοβο κατά την ανωτέρω ημέρα και ώρες από το τμήμα της Δημοτικής οδού Κορυλόβου-Δράμας , που περιλαμβάνεται από την διασταύρωσή της με την οδό προς τον Συνοικισμό Πανοράματος μέχρι την διασταύρωσή της με την Επαρχιακή οδό Δράμας-Μοναστηρακίου και ορίζουμε ότι η κάθοδος των οχημάτων θα πραγματοποιείται από την Δημοτική οδό Κορυλόβου-Συνοικισμού Πανοράματος.
Επίσης απαγορεύουμε την άνοδο όλων των οχημάτων από Δημοτική οδό Συνοικισμού Πανοράματος προς Κορύλοβο.
3.- Οι παραβάτες της παρούσας θα διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, η δε εκτέλεσή της ανατίθεται στους Αστυνομικούς Υπαλλήλους.
4.- Η παρούσα να δημοσιευθεί στον ημερήσιο τύπο και να αναρτηθεί στους συνήθεις τόπους δημοσίων ανακοινώσεων.-

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ
Α΄ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Τμήμα Τροχαίας Δράμας
-Για την υλοποίηση της παρούσας
και λήψη μέτρων αρμοδιότητός του.
Β΄ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
1.Κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας
2.Δημόσιο Κατήγορο Δράμας
3.Δήμο Δράμας
4.κ.Υπασπιστή Δ/νσης
5.ΑΤ-ΤΑ Δράμας – ΑΤ Υπαίθρου
-Για ενημέρωση.-
6.Κέντρο R/T Διεύθυνσης

Επειδή κατά το τριήμερο από 5 έως 7 Μαρτίου 2011 προβλέπεται αυξημένη κίνηση οχημάτων στην περιοχή μας, η Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας, με στόχο τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, υπενθυμίζει προς τους φίλους οδηγούς τις παρακάτω συμβουλές :
Ø Ξεκινήστε έγκαιρα και μην τρέχετε αλόγιστα. Οι πρωινές ώρες προσφέρονται για ένα ευχάριστο ταξίδι γιατί οι οδηγοί είναι ξεκούραστοι, δεν υπάρχει μεγάλη κυκλοφορία και είναι πολύ νωρίς για χρήση οινοπνευματωδών.
Ø Η ταχύτητα δεν παρέχει ασφάλεια αλλά αντίθετα εγκυμονεί κινδύνους για τη ζωή και στην καλύτερη περίπτωση για τσουχτερό πρόστιμο, αφαίρεση πινακίδων και διπλώματος.
Ø Αν συναντήσετε ομίχλη ανάψτε τα φώτα σας και μειώστε στο ελάχιστο την ταχύτητά σας.
Ø Κάντε το ταξίδι σας ευχάριστο ακούγοντας μουσική και χρήσιμες οδηγίες από το ραδιόφωνο για τα τμήματα του οδικού δικτύου που παρουσιάζουν δυσχέρειες.
Ø Επειδή κατά το χρονικό αυτό διάστημα αναμένεται να επικρατήσουν στην περιοχή μας δυσμενή καιρικά φαινόμενα (χιόνια –παγετός – βροχόπτωση), σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, παρακαλούμε να οδηγείτε με ιδιαίτερη προσοχή, ιδίως κατά τις νυχτερινές ώρες και να έχετε οπωσδήποτε στο αυτοκίνητό σας αντιολισθητικές αλυσίδες.

Τι δεν πρέπει να ξεχνούμε:

1.- Να ελέγχουμε την ταχύτητά μας.
2.- Να φοράμε τις ζώνες ασφαλείας και προστατευτικό κράνος
3.- Να προσέχουμε τα προσπεράσματα.
4.- Να κρατάμε τις αποστάσεις.
5.- Να μην κινούμαστε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.
6.- Να μην κάνουμε χρήση οινοπνευματωδών ποτών.
7.- Να μην βάζουμε τα παιδία μας στα μπροστινά καθίσματα.
8.- Να μην παραβιάζουμε την οδική σήμανση
9.-Να έχουμε μαζί μας τα απαραίτητα έγγραφα οδηγού και αυτοκινήτου.
10.-Να οδηγούμε με σύνεση και προσοχή και να συνεργαζόμαστε με τους Τροχονόμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: